Pubertate și Culturism

Antrenamente fitness

Categorie

Bogdan

Autor

July 7, 2021

Data articol

Pubertate si culturism: o intrebare a tinerilor in ziua de azi

Ce înseamnă pubertate si culturism? Practic, până când nu aveți par pe fata, nu veți putea să adăugați masa musculara. Pentru cei mai mulți adolescenți, asta e în jur de 15 ani. Inseamna asta ca nu ar trebui să începeți sa faceti squatting, benching sau deadlifting pana la vârsta de 15 ani? Poate, poate nu, pentru că sunt și alte lucruri de luat în considerare.

Creșterea osoasă nu se oprește decat până la vârsta de 20 de ani, așa că încă mai sunteti in crestere la vârsta de 15 ani. Întrebarea este dacă doriți să puneți aceste tipuri de sarcini pe un schelet care nu este încă matur.
Aceste antrenamente nu vă vor împiedica creșterea, dar riscul de vatamare într-un schelet care este încă în creștere este foarte mare.

O altă problemă este coordonarea, efectuarea de exerciții complexe precum squats și deadlifts necesită multă coordonare pentru a le îndeplini în mod corespunzător, iar executarea gresita va provoca răni. Adolescentii sunt cunoscuti ca fiind ne-coordonati deoarece dimensiunile corpului se schimba mai repede decat creierul isi da seama cum sa controleze totul.
Ultimul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când decideți dacă să începeți să ridicați la vârsta de 15 ani este maturitatea și judecata. Pentru cei mai mulți adolescenți, creierul este rămas în spatele corpului în curs de dezvoltare în acest moment. Există un motiv pentru care vârsta legală de a fi adult este de 18 ani în majoritatea locurilor din lume, pentru că până atunci abilitățile de a judeca nu s-au dezvoltat pe deplin. Înainte de vârsta de 18 ani, este mult mai probabil să faci ceva prost în sala de forta, cum ar fi ridicarea unei greutăți mai mari decât poți să faci în siguranță doar pentru pentru a te da mare.
Personal, vă sfătuiesc să așteptați până când creșterea este completă, în jurul vârstei de 20 de ani, iar coordonarea și judecata sunt controlate înainte de a face squats și deadlifts.

Citeste mai multe despre antrenamente si exercitii fitness

magazin

Tot ce ai nevoie pentru o viață sănătoasă

Program antrenament slabire pentru acasa
+ dieta

oferta-150 lei

Q

Fara suport online

N

21 de optiuni diferite pentru mic dejun, pranz si cina

N

12 antrenamente diferite (3 antrenamente/ saptamana)

N

Antrenamente fara accesorii (gantere, benzi)

N

Exercitii explicative prin imagini

Program antrenament pentru acasa-tonifiere

150 lei

Q

Fara suport online

N

3 antrenamente pe saptamana

N

Exercitii mai complexe pentru toate grupele musculare

N

Antrenamente fara accesorii (gantere, benzi)

N

Exercitii in scris cat si video

Program antrenament in sala de fitness

150 lei

N

Exercitii Video explicate pe aparatele din sala

N

4 saptamani plan de antrenament, repetabil

N

20 de exercitii, 12 antrenamente

Dieta 21 de meniuri

oferta

50 lei

N

21 de optiuni diferite pentru mic dejun, pranz si cina

Q

Fara suport online

citeste mai multe informatii

The Blog

Dieta Slabit si Plan Alimentar

Dieta Slabit si Plan Alimentar

Dietă slăbit și plan alimentar În călătoria ta spre o versiune mai sănătoasă și în formă, adoptarea unei diete de slăbit echilibrate joacă un rol crucial. Dieta slabit nu este doar despre numărarea caloriilor, ci despre înțelegerea și alegerea alimentelor care hrănesc...

read more