Antrenament fitness acasa. Program antrenament online.

Deoarce sunt un antrenor personal care cauta in fiecare zi metode si exercitii de antrenament atat eficiente dar si distractive, am ajuns sa descoper ca foarte multe obiecte prezente in jurul nostru ne pot ajuta sa efectuam exercitii de fitness acasa, exercitii de  baza cum nici nu ne-am fi inchipuit.

Crezi ca doar la sala gasesti echipamentul necesar pentru un antrenament eficient?

Sunt sigur ca, daca nu as fi antrenor personal, si, la un moment dat, m-as decide sa fac pasul catre exercitiile fizice, as crede cu siguranta ca doar in  sala  de fitness gasesc tot ceea ce as avea nevoie pentru un antrenament eficient.

Surpriza! Daca am pleca de la zero, pentru o perioada de un an de zile poate chiar mai mult, tot ceea ce gasim in jurul nostru in casa este perfect pentru a incepe calatoria spre o viata sanatoasa, in care am include exercitiile fizice.

Crezi ca daca vii la sala vei reusi sa faci tractiuni din prima zi? Nu! Doar dupa un an de zile. Crezi ca vei face genoflexiuni cu bara pe spate cu 50 de kilograme din prima zi? Nu! Doar dupa un an de zile. Ce vei face 6 luni in sala de fitness? Genoflexiuni cu gantere mici de pana la 12, 14 kilograme. Cate carti crezi ca poti pune intr-un ghiozdan? 12, 14 Kg.  La fel cu exercitiile pentru piept, brate, fund, spate, etc.

Am sa iti dau cateva exemple de obiecte aflate la tine in casa cu care nici nu iti dai seama ce exercitii poti face.

Un scaun

Un scaun simplu din lemn poate fi unul dintre cele mai grozave echipamente de fitness pe care le poti folosi. Poți efectua step up, push-ups, tricep dips, squat-uri bulgare, genuflexiuni cu un singur picior. Ai putea chiar să pui o mătură între două scaune sigure și să faci ramat inversat. Posibilitățile sunt nelimitate. În plus, toată lumea are un scaun acasă – sau chiar într-o cameră de hotel cand esti plecat!

Scări

Dacă nu ai mai alergat niciodată pe scări ca modalitate de antrenament cardio, nu stii ce ai pierdut! Urcatul scărilor este una dintre cele mai bune modalități de a-ți crește ritmul cardiac, precum și de a-ți întări și tonifica picioarele și fesierii. Poți să le alergi, să faci genuflexiuni inegale (genuflexiune cu un picior pe o treapta mai sus decât celălalt), ridicări sau întinderi ale gambei, împingeri la piept în inclinat. De fapt ai putea chiar să faci un intreg antrenament pe scara folosind întregul corp!

Perete

Genuflexiunile la perete sunt excelente pentru a crește forța și stabilitatea picioarelor. Ele ajută la corectarea dezechilibrelor musculare și a posturii. Poți, de asemenea, să folosesti peretele pentru a face unele exerciții de bază mai provocatoare, cum ar fi plansa sau mountain climber (cu picioarele pe perete).

Prosoape vechi de bucătărie sau farfurii de hârtie

Folosirea de prosoape vechi (sau farfurii de hârtie dacă ești pe covor) este o modalitate distractivă de a-ți întări și tonifica corpul. Există atât de multe exerciții de bază și abdominale pe care le poți face și cu un prosop.

Vrei sa investesti putin si eficient?

TRX Suspension Trainer

TRX este piesa supremă de echipament de fitness acasă. Pentru 75 de lei (Dechatoln), este accesibila în comparație cu tot ceea ce poate face. Vezi aici ce poti face cu un TRX acasa.

exemple de exercitii cu TRX

Citeste mai multe despre antrenarea online