Plank in antrenamentul de fitness

Plankul funcționează. De fapt, un studiu efectuat la laboratorul de biomecanică de la Universitatea de Stat din Sand Diego a descoperit recent că plank-ul funcționează mai eficient decât crunch-urile tradiționale și, mai bine, nu vă va distruge spatele.

Cu toate acestea, dezbaterea în jurul valorii de cât timp ar trebui să-l țineți a fost o lupta de ani de zile. Asta până acum. Și răspunsul ar putea să vă mulțumească pe unii dintre voi.

Potrivit profesorului specialist in coloana vertebrală Stuart McGill, doctorul raspunde ca este de doar 10 secunde.

“Nu există nicio utilitate pentru acest tip de activitate decât să atingem un record”, a spus McGill, care vorbea pentru The Telegraph. În schimb, McGill crede că veți vedea mai multe beneficii de la executarea a trei intervale de 10 secunde, decat unei serii mai lungi, practic, menținerea repetată a 10 secunde este cea mai bună pentru persoana obișnuită. Dar pentru cei care doresc să-și sporească sănătatea, ar trebui să facă în fiecare zi Big 3-ul [curl ups, side-plank and bird dog] in fiecare zi. Concluziile mele provin din mai multe studii pe care le-am realizat, nu doar unul singur.”

McGill, care a petrecut 30 de ani ca profesor de biomecanică a coloanei vertebrale, a avertizat, de asemenea, că trebuie evitate anumite exerciții de spate dimineata la prima ora.

“Discurile dvs. sunt hidrofile, ceea ce înseamnă că ele iubesc apa, absoarbe lichide, așa că atunci când te culci noaptea ești mai scurt decât atunci când te trezești dimineața. Discurile tale spinale sunt mult mai umflate, nu le place să se îndoaie și de fapt au de trei ori stresul. “

McGill recomandă să nu faceți exerciții de îndoire dimineața, cum ar fi tragerea genunchiului în piept sau în picioare. El crede că ar fi mult mai înțelept să așteptați o oră, să faceți o plimbare și să lăsați gravitația “să stoarcă puțin din apă”.

Nu toata lumea este de acord

După cum puteți să vă imaginați, nu toți sunt de acord. Benji Tiger, un antrenor personal la Orange Theory din Florida, a spus: “Ar trebui să țineți un plank timp de 30 de secunde până la un minut.” Și dacă executati intervale, tinerea timp de 20 de secunde de fiecare dată este mai bine.” Ceea ce folosesc si eu in antrenamentele mele

Veteranul antrenor al puterii și contribuabilul sănătății bărbaților, Dan John, sugerează să țineți plank pentru nu mai mult de 120 de secunde. În cartea sa, Can you Go? spune: dacă nu puteți ține un plank timp de 120 de secunde, sunteți fie a) prea gras; b) prea slab; sau c) faci ceva greșit în antrenamentele tale.

man performing the plank